Як боротися з болем у п’яті

Якщо ваша п’ята починає хворіти після денної роботи, то для цього може бути багато причин. Це може бути просто через повторювані рухи або дефіцит кальцію або навіть через носіння незручного взуття. Це також може бути пов’язане з тим, що ви занадто довго стоїте або сидите в незручній позі, що обтяжує п’яту. Носіння високих підборів, також, може зіпсувати вам день, даючи біль у п’яті наприкінці дня. Насамперед необхідно визначити причину болю в п’яті.

Незалежно від причини, якщо у вас болить п’ята, коли ви повертаєтеся додому, то спочатку можна спробувати прості засоби для лікування від блогу https://gitagrad.org.ua/, а не вдаватися до токсичних болезаспокійливих препаратів, які можуть мати побічні ефекти.

Як боротися з болем у п'яті

Масаж

Після нудного дня, якщо ваші п’яти болять, перше, що потрібно спробувати – це масаж. Використовуйте пальці, щоб злегка натиснути на п’яти та литкові м’язи. Почніть з гомілки і рухайтеся до п’яти. Почніть знову з гомілки і повторіть. Робіть масаж 5-10 хвилин.

Контрастні ванни

Якщо біль спричинений підошовним фасцитом, ви можете спробувати лікування гарячою та холодною водою. Візьміть трохи холодної води в тазі та гарячої в іншому. Помістіть п’яту в холодну воду на 10 секунд, а потім перемістіть в гарячу воду. Повторіть ще 10 разів.

Застосувати лід

Покладіть кілька кубиків льоду в тканину. Акуратно переміщуйте лід навколо п’яти, чинячи деякий тиск. Повторювати 5 хвилин.

Як боротися з болем у п'яті

Відпочинок

Лягайте на спину і поспіть трохи. Це допоможе вашому тілу працювати над лікуванням болю у п’яті. Крім того, це допомагає зменшити тиск на п’яти.

Розтяжка

Встаньте на пальці ніг і трохи розтягніть ноги і відпустіть. Повторіть це 10 разів і подивіться, чи є якісь покращення.

Спробуйте масла

Декілька цілющих ефірних олій можуть прискорити одужання. Для масажу використовуйте олію перцевої м’яти, розмарину або евкаліптову олію. Але додайте кокосове або будь-яке інше масло-носій в ефірну олію перед використанням.

Зверніться до лікаря

Якщо жодна з перелічених вище порад не зменшує біль, краще звернутися до лікаря, оскільки це може бути щось серйозне.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *