Лимнантес самосіїться, не боїться заморозків, обходиться без поливу

Погодьтеся, квіти, які цвітуть рясно весь сезон, та ще без зайвого вашої участі, – стають улюбленими. Лимнантес досить посіяти один раз насінням у відкритий грунт, і надалі рослина буде давати самосів. Квіти так невибагливі, як ешшольція, детальніше про ці квіти дивіться тут https://led-opt.com.ua/.

Посіяні навесні, рослини зацвітають уже в червні і продовжують рясне цвітіння до пізньої осені, коли настануть морози. Заморозки до -2 – -3°С лимнантесу не страшні. Трохи раніше зацвітуть рослини, посіяні під зиму або самосівки, як тільки дозріє грунт. Якщо з’явилися сходи, а очікується заморозок понад -3°С, просто накрийте сходи нетканим матеріалом на ніч.

Лимнантес самосіїться, не боїться заморозків, обходиться без поливу

Найбільш нетерплячі квітникарі вирощують лимнантес через розсаду. Зацвітають рослини через 1,5-2 місяці після сходів. Посів на розсаду починають на початку березня, можна сіяти до початку квітня. Найзручніше садити в окремі ємності по 1-2 насінини, на глибину розміру насіння. Полив потрібен помірний, прохолодна температура змісту (10-15°С). Підійде засклений теплий балкон або лоджія, холодна теплиця. Березнева розсада висаджується в грунт в травні вже з бутонами.

До речі, лимнантес дуже хороший для контейнерного вирощування. При розмірах ємності діаметром до 40 см висаджувати потрібно тільки одне рослина: лимнантес розростеться і повністю закриє відведену йому площу.

Лимнантес самосіїться, не боїться заморозків, обходиться без поливу

Для посадки лімнантеса потрібно вибрати добре освітлену ділянку, склад і кислотність ґрунту не має значення. Півтінь переносить погано, сильно витягується. Відстань між кущиками залишайте побільше, 40-50 см. Для отримання грунтопокривного ефекту висаджують на відстані 20 см. Догляд за рослиною зводиться до регулярним помірним поливу. Можна підгодувати 1-2 рази за сезон комплексними добривами. В цілому ж лимнантес – квітка, який здатний радувати своєю красою взагалі без догляду. Росте як придорожній бур’ян. Це оцінять дачники і люди, які не мають часу для догляду за клумбою.

Лимнантес можна посіяти в суміші з іншими невибагливими однорічниками: эшшольцией і льоном. Вийде невимовно красивий килим квітів.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *